Nieuws

Diploma-uitreiking LOI Kidzz typediploma

Diploma-uitreiking LOI Kidzz typediploma
,

Excursie Fort De Bilt

Een leerzame en bijzonder indrukwekkende excursie naar Fort De Bilt voor groep 8 van IKC De Twijn.

ValenTWijnsActie

De ValenTWijnsActie was een succes. Veel brievenbuspakketjes zijn door u besteld en door ons in Alblasserdam bezorgd.

Eindejaarswensen

Wij wensen u mooie feestdagen toe met veel nieuwe lichtpuntjes.

Beste Vrienden

Een speciaal bericht van ons. Voor jullie. Met een terugblik op heel veel fijne momenten ...
,

39 kinderen slagen voor de LOI Kidzz typecursus

Liefst 39 leerlingen van IKC De Twijn in Alblasserdam hebben op donderdagmiddag 9 juli 2020 officieel hun typediploma mogen ondertekenen. Wat een topprestatie om in negen maanden dit zo handige papiertje op zak te hebben!  

We starten weer met de typecursus!

We gaan weer starten met de typecursus van LOI Kidzz. Alle kinderen van groep 7 van Kindcentrum De Twijn (en ook de kinderen van groep 8 die vorig jaar nog even hebben overgeslagen) kunnen meedoen.

Feestje voor 31 geslaagden typediploma

Liefst 31 leerlingen van IKC De Twijn in Alblasserdam hebben op dinsdagmiddag 9 juli 2019 officieel hun typediploma mogen ondertekenen. Zij deden mee aan de LOI Kidzz Typecursus die Vrienden van De Twijn aanbiedt.

21st century skills

Sinds de voorjaarsvakantie werkt gedragsspecialist Jolanda Verboom van 12Fly met een paar groep 8 leerlingen uit Alblasserdam aan hun 21st century skills.

Plantjesmarkt en kleurwedstrijd

Een mooi aanbod van plantjes, fruitboompjes, stroopwafels, pindarotsjes en nog veel méér was er te vinden op de plantjesmarkt van De Vrienden. En drie kinderen hebben we blij gemaakt met een leuke prijs voor hun mooie, op de plantjesmarkt ingeleverder kleurplaat.

Vrolijke plantjesmarkt op 17 mei 2019

Vrienden van De Twijn viert op vrijdag 17 mei PLANTJESDAG met een vrolijke PLANTJESMARKT. Zet deze datum dus alvast in je agenda. 

Opbrengst pubquiz voor cultuuronderwijs

Op woensdag 20 maart organiseerde Businessclub De Twijn - een activiteit van Vrienden van De Twijn - voor de tweede keer De Grote Twijn Pub Quiz. Dit jaar in de Wapenzaal van het Wapen van Alblasserdam. 85 enthousiaste deelnemers verdeeld over 17 teams zorgden vervolgens voor een uitermate gezellig sfeertje. Winnaar was – net als vorig jaar – team Groot, Groter, Grootst met 61 punten.
,

Sportieve kids van IKC De Twijn rennen 5800 euro bij elkaar

Ruim 400 leerlingen van IKC De Twijn deden maandag 11 februari 2019 mee aan de Winter Kids Run van Vrienden van De Twijn. Deze jaarlijkse sponsorloop van de stichting leverde dit jaar maar liefst 5.800 euro op.
,

Winter Kids Run

Op maandag 11 februari - tussen 08:30 en 14:00 uur - organiseert Stichting Vrienden van De Twijn een WINTER KIDS RUN. Een jaarlijkse terugkerend sponsorloop waar alle kinderen van IKC De Twijn aan meedoen. Dit jaar rennen de kids voor muziek- en dansonderwijs.
,

We hebben weer voorgelezen

Net als voorgaande drie jaren verzorgt Businessclub De Twijn het voorlezen in alle 18 groepen tijdens het voorleesontbijt. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8.
,

Kinderboekenweek geopend met nieuwe voorleesboeken

Op woensdag 3 oktober was de start van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema vriendschap. Met als motto: kom erbij! Vrienden van De Twijn ondersteunt heel graag dit leesfeest. Daarom mocht iedere groep een voorleesboek over Vriendschap uitzoeken.
,

Weer gestart met LOI Kidzz typecursus

Donderdag 26 september 2018. De inschrijving om mee te doen aan de LOI Kidzz typecursus is weer gestart. Voor de vijfde keer geeft Vrienden van De Twijn groep 7-leerlingen van De Twijn de kans om hun typediploma te halen.
,

Je eigen leesboek kiezen voor de zomervakantie!

Zo vlak voor de zomervakantie nog dat spannende, leuke of mooie leesboek mogen uitkiezen. Helemaal zelf! Dat mochten de kinderen van groep 3 en 4 van IKC De Twijn op donderdag 5 juli. Ze kregen het van ons, van Vrienden van De Twijn.
,

Liefst 26 typediploma’s uitgereikt!

GESLAAGD! 26 leerlingen van IKC De Twijn  hebben op dinsdagmiddag 3 juli heel officieel hun typediploma in ontvangst mogen nemen. Wat een topprestatie om ruim binnen 9 maanden dit zo handige papiertje op zak te hebben. 
,

Gezellige fancy fair en geslaagde bakwedstrijd

De fancy fair - georganiseerd door Vrienden van De Twijn - was weer net zo leuk als voorgaande jaren. Het feestje resulteerde in een mooie opbrengst van EUR 3.500. De bakwedstrijd gaf verbluffende resultaten. In presentatie én smaak.

Fancy Fair in Hollywood Glamour op De Twijn

Vrijdag 29 juni is er weer de jaarlijkse Vrienden van De Twijn Fancy Fair op IKC De Twijn. Dit jaar op locatie Parallelweg 2. We organiseren de fair alweer voor de zesde keer. Dit jaar helemaal in het teken van Hollywood Glamour.
,

Sportieve dag op De Twijn met Mini-Marathon

Het is inmiddels traditie: de mini-marathon van Vrienden van De Twijn. Voor de zesde keer organiseerden de Vrienden deze sponsorloop voor De Twijn. Een kleine 400 kinderen liepen vele rondjes en haalden liefst 7000 euro op.
,

Naar het Binnenhof op 21 maart 2018

Inmiddels gaat groep 8 van IKC De Twijn al voor het derde jaar op excursie naar Madurodam en het Haagse Binnenhof. Dit jaar was het wel een heel toepasselijke dag daarvoor: 21 maart! De dag van de gemeentelijke verkiezingen. 

Groep 7 op bedrijfsbezoek

Vanmorgen, 21 februari, stapten de leerlingen van groep 7a en 7b op de fiets voor een bezoek aan Verloop drukkerij en Goud PrintCenter in Alblasserdam, georganiseerd door Vrienden van De Twijn.

Bee-Bots zijn superleuk én heel leerzaam

Een Bee-Bot? Jazeker! Het is een robot in de vorm van een bij. Kinderen bedienen Bee-Bot met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet Bee-Bot eerst de juiste commando's krijgen.

Voorleesontbijt was weer leuk!

Op woensdag 24 januari 2018 heeft Businessclub De Twijn weer het Voorleesontbijt verzorgd voor alle 18 groepen van Chr. IKC De Twijn uit Alblasserdam. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8. Het voorleesontbijt is de…

Zwemabonnement van Vrienden van De Twijn

Verschillende gezinnen van Voedselbank Alblasserdam ontvingen een zwemabonnement van stichting Vrienden van De Twijn. De stichting steunt sinds vorig seizoen jaarlijks een initiatief of organisatie die kinderen in de basisschoolleeftijd een steuntje in de rug geven.

Vrienden van De Twijn voortaan ook voor andere kinderen een Vriend

Het doel van Vrienden van De Twijn uit Alblasserdam breidt uit. Vanaf heden zet wij ons ook breder in. ‘Na vijf jaar zijn we financieel in staat om over de schutting te kijken en ook andere kinderen dan die van De Twijn een steuntje in de…

Vrienden van De Twijn Fancy Fair in lustrumjaar

Alweer voor de vijfde keer organiseert Vrienden van De Twijn een fancy fair. Dit jaar helemaal in het zonnige thema: "Beach"! Om 17:00, 18:00 en 19:00 uur draait ons Rad van Avontuur met veel mooie, leuke en lekkere prijzen! Natuurlijk is…
,

Vijfde sponsorloop van De Vrienden weer groot feest

Voor de vijfde keer organiseerde Vrienden van De Twijn op maandag 10 april 2017 een sponsorloop voor de gelijknamige school. En opnieuw hebben de kinderen een record weten te verbreken voor het opgehaalde sponsorgeld. Liefst 7400 euro tikte…
,

Vrienden lopen mooie tijd op BEM Rotterdam

Namens stichting Vrienden van De Twijn liepen Leonie Pijl, Jolinda Verhaert, Martijn Beekhof en Marcel Pasman de Business Estafette Marathon van Rotterdam. Omgeven door de immer fantastische sfeer van deze stad liepen zij naar een eindtijd van…

Opening #RESO met Ronald McDonald Opruimshow

Vandaag start het #RESO-project (RuimEsSamenOp) met de Ronald McDonald Opruimshow in Landvast. Stichting Vrienden van De Twijn en organisatie Samen Meer Waarde bieden dit afval- en duurzaamheidsproject Kindcentrum De Twijn aan. Met het project…

Donatie 2.000 euro van ING Nederland fonds

Stichting Vrienden van De Twijn heeft zaterdag 18 februari 2017 de mooie donatie van 2.000 euro in ontvangst genomen op het bankkantoor van ING Ridderkerk. De stichting was genomineerd voor de campagne ‘Help Nederland vooruit’ van het ING…

De Oversteek is weer uit

De nieuwsbrief van De Vrienden is weer uit. De laatste in "oude" stijl. Want, we heten geen Vrienden van De Loopplank meer, maar zijn nu Vrienden van De Twijn door het samengaan van de twee kindcentra De Loopplank en De Boeg in Alblasserdam.…

Geslaagde “Out of Africa” Fancy Fair

Het was alweer enorm geslaagd! De op vrijdag 24 juni jl. georganiseerde Vrienden van De Loopplank Fancy Fair. Ditmaal met het thema “Out of Africa” dat werd benadrukt door een vrolijke workshop djembé en optreden door Ousmane Seye uit Senegal. De…
excursie groep 3 en 4

Excursie Natuurschool Stellendam

In navolging van groepen 5 en 6 (Sterrenwacht, Dordrecht) en groep 8 (Binnenhof en Madurodam) zijn de groepen 3 en 4 naar de natuurschool in Stellendam/Ouddorp geweest. Wat mooi dat we als Vrienden dit kunnen aanbieden. Er zijn veel foto's gemaakt!

Mini Marathon

Het was weer een sportief feest: de Mini Marathon 2016 op maandag 11 april. Wat hebben alle kinderen gelopen voor wat ze waard waren. Met zoveel enthousiasme en plezier! Prachtig. En de opbrengst fenomenaal!