Uitreiking LOI Kidzz typediploma

Op donderdagmiddag 4 juli 2024 was het weer zover: de officiële diploma-uitreiking van de LOI Kidzz typecursus. Dertig kinderen mochten deze middag dat bewijs ondertekenen op het feestelijk versierde plein van IKC De Twijn in Alblasserdam. Wat een topprestatie om in negen maanden dit zo handige papiertje op zak te hebben!

Voor de tiende(!) keer heeft Vrienden van De Twijn dit jaar kinderen uit groep 7 de kans gegeven om hun typediploma te halen. Het typen wordt thuis gedaan in een leuke, digitale omgeving van LOI Kidzz.
Snel en blind typen is handig op de basisschool en onmisbaar op het voortgezet onderwijs! Verslagen en werkstukken zijn veel sneller gemaakt en ook andere schoolprestaties verbeteren erdoor. Dat hebben onderwijsdeskundigen vastgesteld. Leerkrachten van IKC De Twijn én Vrienden van De Twijn vinden het blind leren typen ook heel belangrijk voor de kinderen.

De geslaagden hebben officieel hun handtekening onder het diploma gezet en in ontvangst genomen. Een waardevol document waar ieder kind trots op mag zijn. Wij zijn sowieso buitengewoon trots op deze kanjers. Want eerlijk is eerlijk, 100 lessen volgen lijkt easy, maar het is echt een prestatie om vol te houden!
Nog een paar kinderen zijn met de cursus bezig. Zij ronden de typecursus op een iets later moment af en kunnen dan ook hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen.
Volgend schooljaar komt deze mogelijkheid weer terug. De kinderen die dan in groep 7 van De Twijn zitten, kunnen zich dan aanmelden.