We starten weer met de typecursus!

We gaan weer starten met de typecursus van LOI Kidzz. Voor het zesde jaar alweer! Alle kinderen van groep 7 van Kindcentrum De Twijn (en ook de kinderen van groep 8 die vorig jaar nog even hebben overgeslagen) kunnen meedoen.

Deze typecursus bieden wij – Stichting Vrienden van De Twijn – ieder jaar aan. Vinden we belangrijk. Want een typediploma op zak is niet alleen superhandig (een werkstuk maken gaat bijvoorbeeld veel sneller), maar blijkt dat blind kunnen typen ook zorgt voor betere schoolresultaten. Waaronder spelling. ‘t Is wetenschappelijk onderzocht …

Doorzetten
Nu is deze typecursus echt heel leuk, maar het is ook wel een dingetje natuurlijk. De kinderen moeten toch maar mooi 100 lessen doorworstelen. Daardoor leren zij wel hoe het toetsenbord van een computer in elkaar zit en waar ze hun vingers moeten plaatsen op het toetsenbord. De volgorde van de toetsen moet helemaal in het hoofd komen te zitten. En er moet een beetje snelheid in komen. Liefst 120 aanslagen per minuut. Dat zijn er dus 2 per seconde!!
Daarvoor moet je dus wel veel en regelmatig oefenen.

De een doet dat makkelijker dan de ander.
Daarom sturen we tussendoor nog eens een kaartje om die kanjers te blijven stimuleren.

Bovendien is de cursus echt heel leuk in elkaar gedraaid. Het is een spannend spionnenavontuur waarbij het kind op een geheime missie gaat samen met Super Spy Mister I. Het is dan belangrijk dat hij/zij supersnel geheime berichten kan typen en codes kan kraken. Alleen zo kan de geheime spionnenmissie worden volbracht. Daarvoor krijgt elk kind na inschrijving een echt spionnenpakket met alle hulpmiddelen die daarvoor nodig zijn, zoals decodeerkaarten en een 3D-bril.

Feestje
Op donderdagmiddag 9 juli 2020 gaan we een feestje vieren. Want dan is de officiële uitreiking van alle typediploma’s. Dat hebben ze dan dubbel en dwars verdiend!