Winter Kids Run

Op maandag 11 februari – tussen 08:30 en 14:00 uur – organiseert Stichting Vrienden van De Twijn een WINTER KIDS RUN.

Ieder jaar komt dit sportieve feestje terug. Een sponsorloop voor alle kinderen van Kindcentrum De Twijn. Zo’n sportieve activiteit is leuk en goed voor de gezondheid.

Bij een sponsorloop is het natuurlijk ook de bedoeling dat de kinderen geld voor hun inzet verzamelen. Dit jaar is het doel professioneel muziek- en dansonderwijs voor alle kinderen van De Twijn.

Muziek- en dansonderwijs is een onderdeel van de kerndoelen die de overheid voor het basisonderwijs heeft vastgelegd. Cultuurlessen zijn belangrijk voor een brede vorming van kinderen. Het stimuleert de creativiteit, is belangrijk voor de ontwikkeling van vakken als lezen, taal en rekenen en is gewoon heel leuk!

Na de verschillende lessen geven alle kinderen op 23 mei 2019 een spetterend optreden. Hoe en wat? Dat is nog een grote verrassing. Maar met dit optreden sluit Kindcentrum De Twijn een fase van één IKC in twee gebouwen feestelijk af en neemt het afscheid van het gebouw aan de Parallelweg.

Behalve voor muziek- en dansonderwijs besteden we ook een deel van de opbrengst aan dat andere doel van Vrienden van De Twijn: een ondersteuning voor basisschoolkinderen in Alblasserdam die soms een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op educatief gebied, sport of andere talenten.

Dus, helpt u mee? Door de kinderen te sponsoren?