We hebben weer voorgelezen!

Traditiegetrouw doet Chr. IKC De Twijn in Alblasserdam mee aan de Nationale Voorleesdagen. Net als voorgaande drie jaren verzorgt Businessclub De Twijn het voorlezen in alle 18 groepen. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8.

Voorlezen is behalve erg leuk ook heel belangrijk voor kinderen. Het zorgt ervoor dat kinderen makkelijker vaardigheden ontwikkelen op taalgebied maar ook op sociaal-emotioneel gebied.

En dus dragen de leden van Businessclub De Twijn (een activiteit van Vrienden van De Twijn) hier graag hun steentje aan bij. Bovendien: lezen maakt je leuker 😉

Na een gezamenlijk ontbijtje voor de voorlezers en de leerkrachten op beide locaties (Parallelweg en Pieter de Hoochplaats) ging iedere voorlezers naar zijn of haar groep om een spannend, humoristisch, lief of bijzonder verhaal voor te lezen. Ondertussen genoten de kinderen van hun eigen meegebrachte ontbijtje.

Het was opnieuw een gezellige ochtend! Iedereen genoten, van baby tot voorlezer. Met heel veel dank aan de voorlezende clubleden en extra vrijwilligers!