Sportieve kids van IKC De Twijn rennen 5800 euro bij elkaar

Ruim 400 leerlingen van IKC De Twijn lieten maandag 11 februari 2019 heel wat kilometers onder hun voeten gaan. Ze deden mee aan de Winter Kids Run van Vrienden van De Twijn. Deze jaarlijkse sponsorloop van de stichting leverde ruim 5.800 euro op, maar was bovenal één groot feest!

Ondanks de tijd van het jaar was het een prachtige dag. Beetje fris, maar met een zonnetje. De kinderen liepen dus met veel enthousiasme hun rondjes. Stuk voor stuk renden ze voor wat ze waard waren. Supergezellig met veel aanmoedigende toeschouwers en muziek. Van 08:40 tot 13:40 uur kwamen alle groepen aan bod. Van de jongste kleuters tot aan groep 8.

Fantastische opbrengst
Behalve veel rondjes rennen hebben zij ook fantastisch gelopen om sponsorgeld op te halen. Alle kinderen hebben voor een bedrag van maar liefst 5800 euro gezorgd. Een prachtige opbrengst. Dit geld zet de school dit jaar in voor professioneel muziek- en dansonderwijs voor alle kinderen van De Twijn.

Muziek- en dansonderwijs is een onderdeel van de kerndoelen die de overheid voor het basisonderwijs heeft vastgelegd. Cultuurlessen zijn belangrijk voor een brede vorming van kinderen. Het stimuleert de creativiteit, is belangrijk voor de ontwikkeling van vakken als lezen, taal en rekenen en is gewoon heel leuk!

Na de verschillende lessen geven alle kinderen op 23 mei 2019 een spetterend optreden. Hoe en wat? Dat is nog een grote verrassing. Maar met dit optreden sluit Kindcentrum De Twijn een fase van één IKC in twee gebouwen feestelijk af en neemt het afscheid van het gebouw aan de Parallelweg.

Behalve voor muziek- en dansonderwijs besteden we ook een deel van de opbrengst aan dat andere doel van Vrienden van De Twijn: een ondersteuning voor basisschoolkinderen in Alblasserdam die soms een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op educatief gebied, sport of andere talenten.

Enthousiaste inzet
Vrienden van De Twijn bedankt alle kinderen voor hun enorme inzet. Maar ook alle gulle gevers, ouders/verzorgers, toeschouwers, teamleden én vrijwilligers. Door iedereen was deze dag weer een feestje om niet te vergeten!