Kapot gezellige pubquiz levert mooie opbrengst op voor cultuuronderwijs

Op woensdag 20 maart organiseerde Businessclub De Twijn – een activiteit van Vrienden van De Twijn voor de tweede keer – De Grote Twijn Pub Quiz. Dit jaar in de Wapenzaal van het Wapen van Alblasserdam. Een van de businessclubleden, Gerben Verwoert, presenteerde de avond. 85 enthousiaste deelnemers verdeeld over 17 teams zorgden vervolgens voor een uitermate gezellig sfeertje.

Winnaar was – net als vorig jaar – team Groot, Groter, Grootst met 61 punten. Zij mochten opnieuw de glimmende Ruthli-Trofee in ontvangst nemen. Nummer twee werd het team van Raaak.

De Quiz
De pubquiz kende zes rondes van ieder tien vragen. Drie voor en drie na de pauze: algemeen, Nederland, sport, bedrijf & economie, wetenschap & technologie en films & muziek & tv. Direct na de derde ronde kwamen ook de captains nog apart in actie. Zij moesten steeds 3 geluidsfragmenten herkennen. Ook in dit onderdeel wist het team van Groot, Groter, Grootst de bonuspunten in de wacht te slepen door hun captain Loek Groot.

De deelnemende teams waren dit jaar.
– De Vliegende Vrouwen
– Groot, Groter, Grootst
– Verwoert & Co
– Jeugdland Alblasserdam
– Pink Ladies
– De Lombardiers
– Quist het wel
– De Verhuizers
– De Verhuisdozen
– Smart Cleaning Center
– Raaak
– The Young ones
– FOTS (For Old Times’ Sake)
– The Fantastic 5
– De Twijn Luizenmoeders
– Goeier als jouw
– Mixed-up 2019

Opbrengst
Businessclub De Twijn organiseerde deze avond – inmiddels voor de tweede keer – als een van de tien bijeenkomsten van het clubseizoen. De Businessclub is ook een activiteit van Stichting Vrienden van De Twijn en zodoende komt het inschrijfgeld van de teams ook volledig ten goede aan het werk van de Vrienden.

Dit jaar reserveren we het inschrijfgeld om het cultuuronderwijs op Kindcentrum De Twijn extra te ondersteunen. Muziek- en dansonderwijs is een onderdeel van de kerndoelen die de overheid voor het basisonderwijs heeft vastgelegd. Cultuurlessen zijn belangrijk voor een brede vorming van kinderen. Ze dragen op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is met name muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk. Juist muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij.

Daarnaast gaat – net als bij elke activiteit van de Vrienden – ook een percentage naar projecten voor kinderen die niet op De Twijn zitten, maar wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door hen eveneens te ondersteunen op educatief gebied, sport en andere talenten.

Wil je alle foto’s van de avond bekijken? Klik dan hier