Donatie 2.000 euro van ING Nederland fonds

Stichting Vrienden van De Twijn heeft zaterdag 18 februari 2017 de mooie donatie van 2.000 euro in ontvangst genomen op het bankkantoor van ING Ridderkerk. De stichting was genomineerd voor de campagne ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds.

Het ING Nederland fonds wil initiatieven waar de samenleving van profiteert een steuntje in de rug geven. In november 2016 konden lokale organisaties zich aanmelden om mee te dingen naar een nominatie. Uit de 1100 aanmeldingen verdeeld over de 52 regio’s zijn 260 organisaties gekozen die door mochten naar de stemronde. Samen met vier andere organisaties binnen de regio Ridderkerk heeft Vrienden van De Twijn haar best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. De sluitingstermijn was op maandag 30 januari 2017.

Zaterdag 18 februari 2017 was de onthulling van de stemronde. Vrienden van De Twijn heeft de derde plaats behaald, waar een bedrag van 2000 euro tegenover staat. Bestuursleden Jolinda Verhaert en Ruthli Groot mochten deze cheque in ontvangst nemen op het ING kantoor in Ridderkerk.

Het bedrag wordt ingezet om van Chr. IKC De Twijn in Alblasserdam een afvalvrije school te maken. Dat doel is het vervolg op het afval- en duurzaamheidsproject dat de Vrienden de school in de maand maart van dit jaar aanbiedt en organiseert.

De stichting is verguld met het bedrag en dankt ING Nederland fonds én natuurlijk alle stemmers.