Sportieve dag op De Twijn met Mini-Marathon

Het is inmiddels traditie: de mini-marathon van Vrienden van De Twijn. Voor de zesde keer organiseerden de Vrienden deze sponsorloop voor Chr. IKC De Twijn. Opnieuw met veel succes. Een kleine 400 kinderen liepen vele rondjes rond de locatie aan de Pieter de Hoochplaats. En de teller voor het sponsorgeld tikte liefst 7000 euro.

De kinderen liepen met ongelooflijk veel enthousiasme hun rondjes. Stuk voor stuk renden ze voor wat ze waard waren. In een gezellige sfeer met veel aanmoedigende toeschouwers en muziek. Van 08:45 tot 13:45 uur kwamen alle groepen aan bod. Van de jongste kleuters tot aan groep 8. Met elkaar hebben zij heel wat kilometers onder hun voeten weggelopen.

Fantastische opbrengst
Behalve veel rondjes rennen hebben zij ook fantastisch gelopen om sponsorgeld op te halen. Alle kinderen hebben voor een bedrag van maar liefst 7000 euro gezorgd. Een fantastische opbrengst. Geld dat ingezet gaat worden op school voor onder andere de aanschaf van chromebooks, tablets (in het kader van 21st century skills), gezelschapspellen, buitenspeelmaterialen en speelgoed voor de kleuters. Natuurlijk gaat er van deze opbrengst ook weer een percentage naar het nevendoel van de Vrienden: het steunen van een initiatief of organisatie die kinderen in de basisschoolleeftijd in Alblasserdam een steuntje in de rug geven op het gebied van educatie, sport of ander talent.

Business Estafette Marathon
Een dag eerder liep het sportieve Vriendenteam van stichting Vrienden van De Twijn voor de vierde keer de Business Estafette Marathon van Rotterdam. Wendy van Poppel, Marcel Pasman, Leonie Pijl en Jolinda Verhaert liepen naar een eindtijd van 4 uur, 30 minuten en 18 seconden. Ook zij hebben zich laten sponsoren en kwamen op een bedrag van 398 euro.

IN TOTAAL IS ER DUS IN TWEE DAGEN 7400 EURO BIJ ELKAAR GEREND!

Enthousiaste inzet
Vrienden van De Twijn bedankt alle kinderen voor hun enorme inzet. Maar ook alle gulle gevers, ouders/verzorgers, toeschouwers, teamleden én vrijwilligers. Door iedereen waren deze twee dagen weer om niet te vergeten!