Diploma-uitreiking LOI Kidzz typediploma

Een leerzame en bijzonder indrukwekkende excursie naar Fort De Bilt voor groep 8 van IKC De Twijn.

De ValenTWijnsActie was een succes. Veel brievenbuspakketjes zijn door u besteld en door ons in Alblasserdam bezorgd. De netto opbrengst bedroeg EUR 470,-. Vrijwel identiek aan de netto opbrengst van de speculaaspoppenactie in december.

Heel hartelijk bedankt voor uw support!

Door uw bestellingen kunnen wij mooie aanvragen van school vergoeden.
En bouwen aan ons andere doel: Alblasserdamse kinderen in de basisschoolleeftijd een steuntje in de rug te geven die dat nodig hebben!

Beste mensen,

We sluiten 2020 bijna af. Een jaar waarin wij als stichting Vrienden van De Twijn minder actief konden zijn, dan dat we willen en wensen.

Wel hebben we net voor Sinterklaas nog speculaaspoppenactie georganiseerd. Veel ouders/verzorgers hebben hier aan meegedaan door een bestelling te plaatsen.
Heel hartelijk dank daarvoor. Eind januari volgt een nieuwe actie.

Voor nu willen wij u allemaal mooie feestdagen toewensen met nieuwe lichtpuntjes in het nieuwe jaar door op de volgende link te klikken:

EINDEJAARSWENSEN VAN VRIENDEN VAN DE TWIJN

Geen leuke en gezellige activiteiten van Vrienden van De Twijn.
Geen boeiende avonden van Businessclub De Twijn. 

Daarom dit speciale bericht van ons.
Voor jullie. 

In een tijd waarin we elkaar weinig zien.
Maar waarin we zeker betrokken zijn en blijven. 

Kijk, luister en geniet mee 

Tot snel!
Vrienden van De Twijn – Businessclub De Twijn

 

Liefst 39 leerlingen van IKC De Twijn in Alblasserdam hebben op donderdagmiddag 9 juli 2020 officieel hun typediploma mogen ondertekenen. Zij deden mee aan de LOI Kidzz Typecursus die Vrienden van De Twijn aanbiedt. Wat een topprestatie om in negen maanden dit zo handige papiertje op zak te hebben!  

Voor de zesde keer heeft Vrienden van De Twijn dit jaar kinderen uit groep 7 de kans gegeven om hun typediploma te halen. Het typen wordt thuis gedaan in een leuke, digitale omgeving van LOI Kidzz. 

Snel en blind typen is handig op de basisschool en onmisbaar op het voortgezet onderwijs! Verslagen en werkstukken zijn veel sneller gemaakt en ook andere schoolprestaties verbeteren erdoor. Dat hebben onderwijsdeskundigen vastgesteld. Leerkrachten van IKC De Twijn én Vrienden van De Twijn vinden het blind leren typen ook heel belangrijk voor de kinderen.

De geslaagden hebben officieel hun handtekening onder het diploma gezet en in ontvangst genomen. Een waardevol document waar ieder kind trots op mag zijn. Wij zijn sowieso heel trots op deze kanjers.
Nog een paar kinderen zijn met de cursus bezig. Zij ronden de typecursus op een iets later moment af en kunnen dan ook hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen.

Volgend schooljaar komt deze mogelijkheid weer terug. De kinderen die dan in groep 7 van De Twijn zitten, kunnen zich dan aanmelden.

Foto’s van de uitreiking zijn in dit album te bekijken. 

We gaan weer starten met de typecursus van LOI Kidzz. Alle kinderen van groep 7 van Kindcentrum De Twijn (en ook de kinderen van groep 8 die vorig jaar nog even hebben overgeslagen) kunnen meedoen.