Groep 7 van De Twijn op bedrijfsbezoek

Vanmorgen, 21 februari, stapten de leerlingen van groep 7a en 7b op de fiets voor een bezoek aan Verloop drukkerij en Goud PrintCenter in Alblasserdam, georganiseerd door Vrienden van De Twijn.
 
Insteek van deze bedrijvige excursie is om kinderen te laten zien dat een technisch bedrijf meer is dan de techniek alleen.
 
Een goed bedrijf is alleen maar goed, doordat de juiste mensen op de juiste plekken zitten. Goede leiding, mensen die kunnen verkopen, mensen die de financiën in de gaten houden en mensen die de techniek beheersen.
 
Bij Verloop Drukkerij en Goud PrintCenter hebben de kinderen ontdekt hoe het er in een drukkerij en printcenter aan toegaat. Wat de stappen zijn van de vraag om een magazine totdat deze gesealed en al klaar ligt om te worden bezorgd.
 
Alexander Bot, Benny Visser en Gertjan Kleinbloesem gaven een uitgebreide en mooie rondleiding door beide bedrijven. Er was heel veel te zien, te horen en te ruiken 😉
 
Natuurlijk ook belangrijk dat de leerlingen iets kunnen doen dat te maken heeft met wat ze hebben gezien en gehoord. Na de rondleiding gingen ze allemaal aan de slag om te werken aan een groep 7 uitgave. Op een A4 ontwierpen zij iets over zichzelf.
 
De gastheer zal alle ontwerpjes samenvoegen tot een mooi boekwerkje dat iedere leerling zal krijgen. Het eindresultaat moeten we dus nog even afwachten. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Het wordt ongetwijfeld supertof!