In navolging van groepen 5 en 6 (Sterrenwacht, Dordrecht) en groep 8 (Binnenhof en Madurodam) zijn de groepen 3 en 4 naar de natuurschool in Stellendam/Ouddorp geweest. Wat mooi dat we als Vrienden dit kunnen aanbieden. Er zijn veel foto’s gemaakt!

De Natuurschool in Stellendam is een bijzonder leerzame maar ook enorm leuke excursie. Welke dieren leven er in de zee? Hoe werkt een vissershaven eigenlijk en wat is een visafslag? In de haven van Stellendam hebben de kinderen krabben gevangen, garnalen gepeld, verschillende soorten vissen bekeken en het vishengelspel gespeeld. Kijken, voelen, proeven en lekker spelen!

Vervolgens was het tijd om met de bus de natuurreis te vervolgen richting het strand van Ouddorp. Na een gezellige picknick en spelen in het zand is met de hele groep vanaf het strand gevist met een groot sleepnet op o.a. kleine visjes, garnalen, krabbetjes. De vangst was bijzonder! Ook volgden zij een rubber badeendje op zijn weg door de oceanen en hebben ervaren welke spannende avonturen deze onderweg allemaal beleeft.