Tag Archief van: Activiteit

 

Liefst 39 leerlingen van IKC De Twijn in Alblasserdam hebben op donderdagmiddag 9 juli 2020 officieel hun typediploma mogen ondertekenen. Zij deden mee aan de LOI Kidzz Typecursus die Vrienden van De Twijn aanbiedt. Wat een topprestatie om in negen maanden dit zo handige papiertje op zak te hebben!  

Voor de zesde keer heeft Vrienden van De Twijn dit jaar kinderen uit groep 7 de kans gegeven om hun typediploma te halen. Het typen wordt thuis gedaan in een leuke, digitale omgeving van LOI Kidzz. 

Snel en blind typen is handig op de basisschool en onmisbaar op het voortgezet onderwijs! Verslagen en werkstukken zijn veel sneller gemaakt en ook andere schoolprestaties verbeteren erdoor. Dat hebben onderwijsdeskundigen vastgesteld. Leerkrachten van IKC De Twijn én Vrienden van De Twijn vinden het blind leren typen ook heel belangrijk voor de kinderen.

De geslaagden hebben officieel hun handtekening onder het diploma gezet en in ontvangst genomen. Een waardevol document waar ieder kind trots op mag zijn. Wij zijn sowieso heel trots op deze kanjers.
Nog een paar kinderen zijn met de cursus bezig. Zij ronden de typecursus op een iets later moment af en kunnen dan ook hun felbegeerde diploma in ontvangst nemen.

Volgend schooljaar komt deze mogelijkheid weer terug. De kinderen die dan in groep 7 van De Twijn zitten, kunnen zich dan aanmelden.

Foto’s van de uitreiking zijn in dit album te bekijken. 

Ruim 400 leerlingen van IKC De Twijn deden maandag 11 februari 2019 mee aan de Winter Kids Run van Vrienden van De Twijn. Deze jaarlijkse sponsorloop van de stichting leverde dit jaar maar liefst 5.800 euro op.

Op maandag 11 februari – tussen 08:30 en 14:00 uur – organiseert Stichting Vrienden van De Twijn een WINTER KIDS RUN. Een jaarlijkse terugkerend sponsorloop waar alle kinderen van IKC De Twijn aan meedoen. Dit jaar rennen de kids voor muziek- en dansonderwijs.

Net als voorgaande drie jaren verzorgt Businessclub De Twijn het voorlezen in alle 18 groepen tijdens het voorleesontbijt. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8.

Zo vlak voor de zomervakantie nog dat spannende, leuke of mooie leesboek mogen uitkiezen. Helemaal zelf! Dat mochten de kinderen van groep 3 en 4 van IKC De Twijn op donderdag 5 juli. Ze kregen het van ons, van Vrienden van De Twijn.

De fancy fair – georganiseerd door Vrienden van De Twijn – was weer net zo leuk als voorgaande jaren. Het feestje resulteerde in een mooie opbrengst van EUR 3.500. De bakwedstrijd gaf verbluffende resultaten. In presentatie én smaak.

Vanmorgen, 21 februari, stapten de leerlingen van groep 7a en 7b op de fiets voor een bezoek aan Verloop drukkerij en Goud PrintCenter in Alblasserdam, georganiseerd door Vrienden van De Twijn.

Een Bee-Bot? Jazeker! Het is een robot in de vorm van een bij. Kinderen bedienen Bee-Bot met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet Bee-Bot eerst de juiste commando’s krijgen.

Bijvoorbeeld: twee stappen vooruit, een keer naar rechts, dan weer een links, enzovoort. Kinderen leren dus spelenderwijs programmeren met deze Bots! Ze kunnen met de Bee-Bot routes uitdenken, instellen, controleren en aanpassen. Het is heel goed voor het ruimtelijk inzicht, samenwerken en probleemoplossende vaardigheden.

De Bee-Bot wordt op IKC De Twijn tijdens de lessen gebruikt in de kleutergroepen en na schooltijd als activiteit bij KNAP. Kinderen uit alle groepen kunnen zich hiervoor aanmelden. Tijdens de naschoolse activiteit met de Bee-Bot gaan de kinderen na een korte uitleg in groepjes aan de slag. De leerkracht heeft verschillende ondergronden gemaakt waarop de Bee-Bot kan rijden. Zoals vakjes met cijfers, letters, woorden (met afbeeldingen) en plaatjes waarmee de kinderen zelf een weg kunnen samenstellen. De kinderen kunnen het programmeren van de Bee-Bot en de inzet van de onderlegger ook zelf bedenken. Zo kan elk niveau met de Bee-Bot werken.

IKC De Twijn heeft vier Bee-Bots aangeschaft dankzij financiering van de Vrienden. Weer een waardevolle bijdrage!

Bekijk de video over hoe Bee-Bot werkt.

Op woensdag 24 januari 2018 heeft Businessclub De Twijn weer het Voorleesontbijt verzorgd voor alle 18 groepen van Chr. IKC De Twijn uit Alblasserdam. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8. Het voorleesontbijt is de start van de Nationale Voorleesdagen.

Na een gezamenlijk ontbijt voor de voorlezers – voornamelijk leden van Businessclub De Twijn -, wethouder Dorien Zandvliet en leerkrachten op beide locaties (Parallelweg en Pieter de Hoochplaats) ging iedere voorlezer naar zijn of haar groep om een spannend, humoristisch, lief of bijzonder verhaal voor te lezen. Ondertussen genoten de kinderen van hun meegebrachte ontbijtje.

Ook wethouder Dorien Zandvliet deelde in de vreugde. Zij mocht bij de peutergroep op locatie Parallelweg voorlezen én de nieuwe voorleeshoek openen. ‘Ik vind dit toch hele mooie momenten om als wethouder te mogen doen. Het zijn de krenten in de pap. En voorlezen is leerzaam en vooral erg leuk. Mijn kinderen zijn nu 6 en 8 jaar, maar vinden het nog steeds geweldig om te worden voorgelezen.”

Ook businessclublid Jolanda Verboom genoot zichtbaar van dit optreden: ‘Geweldig om op mijn oude stek weer te kunnen voorlezen in groep 7/8 en te merken dat de kinderen aan je lippen hangen!’ Voor de businessclubleden is deze acte de présence een leuke manier om hun betrokkenheid te tonen.

Centraal tijdens het Nationale Voorleesontbijt staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt. Kersvers businessclublid Mariska Verwoert en ouderraadlid Maya Langen hadden voor zes gehaakte tijgertjes gezorgd. Deze handpoppen waren daarmee een geweldige aanvulling om zo het voorlezen uit het prentenboek aan de allerkleinsten nog leuker te maken.

Het was een gezellige ochtend! Iedereen had genoten, van baby tot voorlezer.