Tag Archief van: Voorleesontbijt

Net als voorgaande drie jaren verzorgt Businessclub De Twijn het voorlezen in alle 18 groepen tijdens het voorleesontbijt. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8.

Op woensdag 24 januari 2018 heeft Businessclub De Twijn weer het Voorleesontbijt verzorgd voor alle 18 groepen van Chr. IKC De Twijn uit Alblasserdam. Van kinderopvang, peuterspeelzaal tot de oudsten in groep 8. Het voorleesontbijt is de start van de Nationale Voorleesdagen.

Na een gezamenlijk ontbijt voor de voorlezers – voornamelijk leden van Businessclub De Twijn -, wethouder Dorien Zandvliet en leerkrachten op beide locaties (Parallelweg en Pieter de Hoochplaats) ging iedere voorlezer naar zijn of haar groep om een spannend, humoristisch, lief of bijzonder verhaal voor te lezen. Ondertussen genoten de kinderen van hun meegebrachte ontbijtje.

Ook wethouder Dorien Zandvliet deelde in de vreugde. Zij mocht bij de peutergroep op locatie Parallelweg voorlezen én de nieuwe voorleeshoek openen. ‘Ik vind dit toch hele mooie momenten om als wethouder te mogen doen. Het zijn de krenten in de pap. En voorlezen is leerzaam en vooral erg leuk. Mijn kinderen zijn nu 6 en 8 jaar, maar vinden het nog steeds geweldig om te worden voorgelezen.”

Ook businessclublid Jolanda Verboom genoot zichtbaar van dit optreden: ‘Geweldig om op mijn oude stek weer te kunnen voorlezen in groep 7/8 en te merken dat de kinderen aan je lippen hangen!’ Voor de businessclubleden is deze acte de présence een leuke manier om hun betrokkenheid te tonen.

Centraal tijdens het Nationale Voorleesontbijt staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt. Kersvers businessclublid Mariska Verwoert en ouderraadlid Maya Langen hadden voor zes gehaakte tijgertjes gezorgd. Deze handpoppen waren daarmee een geweldige aanvulling om zo het voorlezen uit het prentenboek aan de allerkleinsten nog leuker te maken.

Het was een gezellige ochtend! Iedereen had genoten, van baby tot voorlezer.