Tag Archief van: Project

Vandaag start het #RESO-project (RuimEsSamenOp) met de Ronald McDonald Opruimshow in Landvast. Stichting Vrienden van De Twijn en organisatie Samen Meer Waarde bieden dit afval- en duurzaamheidsproject Kindcentrum De Twijn aan.

Met het project willen we graag de kinderen van De Twijn en vervolgens ook ouders en leerkrachten meer bewust maken van ons gedrag met betrekking tot afval. Wat doen wij met een opgegeten appel als we een eindje gaan wandelen? Hoe scheiden we ons afval thuis en op school? Waarom is dat nu zo nuttig? Of beter gezegd: noodzakelijk? En, hebben we eigenlijk wel afval of kunnen we daar gewoon weer wat anders mee? Kan afval weer als grondstof gebruikt worden?

Vanaf maandag 6 maart leren de kinderen vier weken lang over afval – in de groep en tijdens excursies – en wat het voor ons en ons milieu betekent. We ruimen samen op wat we in onze wijken tegenkomen aan zwerfaval. En tot slot maken de kinderen daar een cool kunstwerk van. Dit kunstwerk wordt onthuld op het gemeentehuis.