Tag Archief van: Bee-bot

Een Bee-Bot? Jazeker! Het is een robot in de vorm van een bij. Kinderen bedienen Bee-Bot met de zeven knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet Bee-Bot eerst de juiste commando’s krijgen.

Bijvoorbeeld: twee stappen vooruit, een keer naar rechts, dan weer een links, enzovoort. Kinderen leren dus spelenderwijs programmeren met deze Bots! Ze kunnen met de Bee-Bot routes uitdenken, instellen, controleren en aanpassen. Het is heel goed voor het ruimtelijk inzicht, samenwerken en probleemoplossende vaardigheden.

De Bee-Bot wordt op IKC De Twijn tijdens de lessen gebruikt in de kleutergroepen en na schooltijd als activiteit bij KNAP. Kinderen uit alle groepen kunnen zich hiervoor aanmelden. Tijdens de naschoolse activiteit met de Bee-Bot gaan de kinderen na een korte uitleg in groepjes aan de slag. De leerkracht heeft verschillende ondergronden gemaakt waarop de Bee-Bot kan rijden. Zoals vakjes met cijfers, letters, woorden (met afbeeldingen) en plaatjes waarmee de kinderen zelf een weg kunnen samenstellen. De kinderen kunnen het programmeren van de Bee-Bot en de inzet van de onderlegger ook zelf bedenken. Zo kan elk niveau met de Bee-Bot werken.

IKC De Twijn heeft vier Bee-Bots aangeschaft dankzij financiering van de Vrienden. Weer een waardevolle bijdrage!

Bekijk de video over hoe Bee-Bot werkt.